Tjugonionde december

 

Hej!
Tänkte ta mig i kragen och skriva lite jag med. Nu är jag som sagt hemma i Sverige och har firat jul med familjen. Har blivit lite julfirande tre dagar nu för mig men jag får ändå inte nog av det! Var ju även första julen i det nya huset så det var lite speciellt. För er som inte riktigt har koll på det här än så har jag alltså flyttat med mina föräldrar till Linköping till ett ställe som heter Hjulsbro. Så nu åker jag bara till Finspång då och då för att träffa kompisar, men det känns lite konstigt att man bara inte kan gå till sitt gamla hus som man brukade.. om ni vill komma hit och hälsa på för er som inte varit hos mig ännu är det bara att höra av sig :)

Det har i alla fall varit väldigt mysigt att få vara hemma igen och fått umgåtts med nära och kära! Hoppas även på att få träffa liter vänner så småningom. Jag har inte bokat hemresa till Norge än men det är någonting som jag tänkte kolla upp idag! Så får vi hoppas på mer jobb för min del. Här får ni lite bilder där jag bor o.sv! Ha de gutt!


Så här ser det ut på baksidan av min tomt!

/Emilia

 


Snörvel

Sitter här i soffan genomförkyld och det låter som att jag har kommit in i målbrottet ungefär. Usch och fy, det var en pina att vara på jobbet idag, och allra helst att prata med kunderna i kassan och de som ville ha hjälp... Men hade i alla fall lite röst kvar när jag gick hemåt.

Annars kan jag komma med en liten uppdatering om min jul. Den firade jag hemma i Finspång tillsammans med min familj. Det blev först att vara hemma hos pappa där det bjöds på god julmat, Kalle Anka, jultomten och paketöppning. Sen bar det vidare mot mamma där det bjöds på bl.a. ris à la malta, julklappsöppnande och även paketspel. Blev riktigt hetsigt när alla tog paket av varandra! Slutade med att jag fick en cykelpump, låsspray och choklad i mina paket. Men är ju alltid bra att ha... haha. Utöver spelet fick jag bl.a. en pyjamas, mascara, presentkort, plånbok, skor, hudvårdsprodukter och converse :)

Nu ska jag dricka lite te och bara ta det lugnt framför tvn med Maria :)

/Marielle

Om inte, så säg

Söta barn jag o Robie skulle få ihop, inte sant!? och för er som undrar så är jag inte gravid! hah

tycker dock att Robie ser lite deppig ut på den här bilden!! haha

Har jobbat i kassan på Smart Club de senaste dagarna och imorgon är sista dagen innan jul. På torsdag åker Marielle och jag hem till härliga Finspång för att fira jul hos våra älskade familjer. Jag längtar! Gick en sväng på stan efter jobbet idag, så nu är jag klar med nästan alla julklappar. Får väl försöka smita in på någon affär på torsdag så fort vi kommer till Norrköping och inhandla det sista.

Ha de gött, så kanske vi ses hemma i Fimpen runt jul!
/Magdalena

Det lider mot jul



Idag har jag jobbat, och efter shoppade jag och en till tjej från jobbet lite smått och gott på h&m. Ganska bra att man har rabatt där. Införskaffade mig även lite julklappar, så nu är det ordnat!

Annars har det varit ganska lugnt idag, har bl.a. skrivit julkort och fixat lite. Känns otroligt skönt att ta dagen som den kommer. Kan även ta en väldigt lång sovmorgon imorn då jag börjar 16. Inte fel alls.

Färgade även mitt hår igår, så nu är man lite mörkare igen. Inte fel det heller. Har inte mycket mer än så att säga faktiskt. Ha det fint gott folk!

/Marielle 

Julkonsert med Carola

För några dagar sen fick jag sms från Erik, en kille som spelar gitarr och har spelat i bakgrundsbandet på idol och sommarkrysset bland annat. (han kommer från lilla Finspång..) "Det finns fyra biljetter att hämta i biljettkassan för dig och dina tjejkompisar till konserten imorgon. Vi ses då!" stod det ungefär. Vi fick alltså fribiljetter till Carolas julkonsert här i Oslo där han själv skulle spela gitarr. Det tackar man ju inte nej till precis, så jag, Marielle, Emilia och Louise var på konsert i tisdags. Det var riktigt mysigt, och värsta julstämningen. Här har ni några utav alla bilder som blev tagna..















/Magdalena

Tuesday



Jobbet på h&m går som smort, jobbar varje dag i princip så gör inte så mycket annat nu för tiden. Står i kassan, hjälper kunder och packar upp varor är några av sakerna jag får göra. Blir grymt sugen på att shoppa när jag packar upp alla nya varor, men dock så säger min plånbok nej för tillfället.. Det får bli sen när lönen kommer istället.

Nu ska vi gå på julkonsert med Carola här i Oslo. Kan faktiskt inte bli mycket bättre julstämning än så!

/Marielle

IKEA

Idag tog vi, alla som inte jobbade, en tur till IKEA. Blev en byrå, några hyllor, lådor och lite annat smått och gott. Här ska nu bli fint! För min del är det sovdags nu eftersom jag ska upp kl 6 imorgon för att åka och jobba. Blev minsann inte min sista dag på Coop i lördags..

Här har ni en härlig jullåt som Emilia och jag lyssnade på förut i alla fall, härlig julstämning.
/Magdalena



Farligt arbete

Vem säger att det är ett lätt jobb att jobba i en kassa? Idag har det gått riktigt dåligt för min del, jag har skadat mig nästan hela dagen. Blod här och där och så slog jag i benet i kassan. Men jag har bara varit glad! Dagen gick jättefort och det var nästintill kul att jobba, trots mina såriga händer. Firade min sista dag på coop (för den här gången) med att handla massa gott som vi ätit ikväll. Blev en liten tjejkväll hemma i lägenheten. Nu har Louise och Deqa nyligen dragit hem, efter en mysig kväll med chips, dipp och kakor. Riktigt trevligt en lördagskväll som denna.



Hoppas att ni andra också haft en bra lördagskväll!
/Magdalena

Work it

Här är man aktiv med uppdateringen, men har helt enkelt inte orkat...
Dagarna rullar på, och det känns som att det enda jag gör är att jobba, jobba och jobba. Men jobb är bra, och jag klagar inte! Har dock blivit lite stressad känner jag eftersom jag inte är van att jobba i ett så högt tempo som det är på h&m just nu. Men det är väl en vanesak.

Snart ska jag åka ner mot centrum för att fika med Louise, en kompis jag lärt känna här. Det blir nog trevligt, och kul att göra lite annat för en gångs skull!
Nu ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mig lite.

Hade fint!
/Marielle

Best of you

Finns inte så mycket att skriva om. Vi har i alla fall förökats. Maria flyttade in i lägenheten idag. Trevligt trevligt. Trångt är .. mysigt!? Blir nog bra det här! :) Igår jobbade vi alla, även Emilia som jobbade på dagis. Jag, Marielle och Hanna har jobbat idag med, och så ser morgondagen ut också. Riktigt roligt.... HADE!



/Magdalena

Koselige julemarkeder

Här om dagen var vi på julmarknad i Aker brygge vilket var JÄTTEmysigt. Hann inte gå runt så länge innan dom stängde ner, men tror att den är igång ända fram till jul, så dit får vi gå någon annan dag igen! Imorgon blir det jobb för min och Marielles del i alla fall..
Här har ni några bilder från Hannas kamera! Enjoy.













KLEM / Magdalena

Sjätte december

Minus 16 grader ute, och här sitter vi och gosar ner oss i filtarna. Idag åkte Marielle och jag ner till centrum där vi besökte båda mina bemanningsföretag för att lämna in mitt norska kontonr och fixa till mina timlistor som har krånglat lite. Sedan tog vi en sväng förbi en mataffär och handlade lite smått och gott, tex toapapper. Äntligen kan man gå på toa igen.. Haha!

Sitter med en massa kvitton framför mig.. Äntligen tar vi tag i vår kvittohög som vi skapat, och nu ska vi se vem som ska få vad. Kommer ta hela natten att bli klar med alla kvitton, eftersom alla inte är med på alla varor och vi har handlat olika många gånger.. Men men, snart så ska högen vara borta förhoppningsvis!


..och så vidare! Tror det är uppåt 20 kvitton....

/
Magdalena

Adventsfrukost



Idag fixade jag lite mysig adventsfrukost till mig och mina kära sambosar. Fick för mig att baka scones medans de andra sov, och överraskade dom med detta när de vaknade. Hade även på julmusik, så julstämningen var verkligen på topp!

/Marielle

2:a advent

Idag är det redan 2:a advent, och det är helt otroligt vad tiden går snabbt här i Oslo! Har jobbat på h&m några dagar, och det har bara gått bra. De som jobbar där är väldigt trevliga, och jag har bl.a. fått lära mig att stå i kassa. Det är dock väldigt stressigt och mycket nytt att ta in, men jag vänjer mig nog allt eftersom. Kommer vara ledig från lördag-måndag, sen blir det fullt ös med jobb fram till nästa söndag. Så det känns som att det inte kan bli bättre just nu vad gäller jobb.


Är även grymt sugen på att dra utomlands just nu, till typ Thailand eller något annat varmt land. Har redan blivit trött på den här eländiga kylan! Så någon gång i framtiden ska jag nog dra med mig lite folk till något härligt ställe och bara njuta!


Bjuder också på en vinterbild, tagen förra vintern i Finspång

/Marielle

 


Winter wonderland

Ber om ursäkt för mitt meterlånga inlägg igår. Men här har ni lite bilder, tagna genom bilrutan..













/Magdalena

Home sweet home

Så var man tillbaka i Norgelandet. Tänkte skriva ett lite längre inlägg igår, men hann som sagt inte med så mycket mer innan jag var tvungen att springa iväg för att hinna med tåget.

Tiden hemma i Sverige spenderades med nära och kära och jag hann med både det ena och det andra. På lördagen blev vi hämtade av Robie och Rasmus som fick vänta på oss i lite mer än en timma då tåget var försenat. På kvällen träffade jag Hajdi, Anne, Elin och Agnes hemma hos Malin innan vi drog oss vidare till dubbeldansen. Hade verkligen jättekul hela kvällen. Avslutades lite konstigt, men sånt händer!

På söndagen hade jag en riktig slappardag tillsammans med min fina pojke. Åt pizza från Babylon, vilket jag riktigt saknat. Tänkte gå och kolla på både bandy och innebady, men blev inget med det.

Måndagen tog vi oss en tur ut till skogarna hem till Lise-Lotte. God mat, gott fika, och trevligt sällskap. Efter lite tjat från LillLucaz så såg vi till sist Toy Story 3, medan Robie sov gott i soffan.

Tisdagen blev det en sväng till sjukhuset först, sedan fika på p2 med Marielle, Malin, Hajdi, Amanda och Sara. Fick hämta Robie från jobbet, och även hämta min bror från skolan.
Robie följde med hem till mig och där bjöds det på god mat. Sedan åkte Marielle och jag en sväng till Netto och Viberga för att handla med lite mat till Norge, och senare på kvällen var det mys med pojkvännen på schemat.

Onsdagen gick åt till att packa, göra allt klart och sedan invänta Robie som skulle skjutsa mig till stan efter jobbet. Eftersom hans bil inte ville starta så blev det riktigt stressigt för att hinna med tåget, men jag hann som tur var! Och nu sitter jag här..

Imorgon är det jobb som gäller, så snart ska jag väl göra mig redo för sängen. Här har ni typ världens längsta inlägg. Var så goda!

/Magdalena

Running out

Då var min tid hemma i Sverige över för den här gången. Har inte riktigt haft tid att uppdatera mig här i bloggen under de senaste dagarna som ni kanske har märkt. Har varit fullt upp hela dagarna långa.

Nu måste jag sticka ut till min skjuts (Robie) som ska köra mig till tåget. Håller tummarna för att våra tåg inte ska vara försenade....


/Magdalena

RSS 2.0