It's close to midnight

Hej!
Tänkte att även jag skulle testa på och skriva lite. Just nu sitter en mörkrädd hanna och en mörkrädd emilia i vardagsrummet och vågar inte gå ut till hallen.. kanske inte var så bra att marielle och magda åkte hem och lämnade oss här helt ensamna! Igår var vi på bio och såg den nya Harry Potter filmen, den var ok men dock så missade vi en del av början eftersom vi inte hittade dit... fick jätte ont i fötterna av allt letande. Det blev dagens träning det!

I fredags var jag i alla fall på en intervju om vikarie på dagis så det tror jag att jag kommer vara i fortsättningen! Får söka vidare på lite andra jobb också :)

Nu blir det lite film, te och mackor som vi bakat!
Hade fin fint!
/Emilia


Home



Just nu är jag hemma i gamle Finspång. Känns faktiskt riktigt skönt att komma hem och ladda om sina batterier lite.
Åkte tåg med Magda från Oslo runt halv 10 imorse, och kom inte hem förns 17 nån gång pga. signalfel hos SJ. Blev att vänta i Katrineholm i ca 1 1/2 timme! Inte alltför kul. Men när jag kom hem bjöd i alla fall mamma på tacos. Sen blev det att se på film, SATC 2 och äta massa godis.
Imorn hade jag tänkt åka till Linköping för att bl.a. hälsa på syster Linn. Första advent är det också, så glöm inte att tända första ljuset! 
Sen vill jag bara påminna om att min käre tandställning försvinner på onsdag innan jag far tillbaka till Oslo, därav anledningen till att jag åkte hem. Så det ska bli otroligt skönt!


Godnatt!
Marielle


Vi ska åt samma håll

Igår blev det jobb i fiskdisken, och även idag. Pengar rullar in som dom ska, det går bra nu! Så går det när man är bossens favorit. Han ska fråga efter Maggan även nästa gång dom behöver folk. Haha. Men nu är det dags att packa, för imorgon drar Marielle och jag hem till lilla Finspång. Saknart! Men saknar mest min pojke, min familj och ett flertal vänner. Hoppas att ni är lediga och vill umgås med mig någon gång mellan lördag och onsdag! SES. /Magdalena


YES!





Idag fick jag komma in på intervju på H&M. Tyckte att intervjun gick helt okej, men tänkte att jag aldrig kommer få jobbet eftersom det var väldigt många andra som hade sökt det.
För några timmar sedan ringde dom från H&M och sa att dom var väldigt nöjda med mig och undrade om jag kan börja jobba hos dom nästa vecka. Hallå, klart jag kan det! Så nu har jag jobb på H&M under december månad och lite in i januari, sen får man se vad som händer.

/Marielle


Jag siktar mot toppen


September - Mikrofonkåt

Min intervju idag gick faktiskt över förväntan. Intervjun handlade om ett kassajobb på en väldigt fräsch mataffär, och jag måste suttit och pratat med honom i runt 25 minuter. Trevlig kille det där. Så nu är det bara att vänta. Känns som att det är det enda jag gör nu för tiden. Väntar även på ett samtal gällande ett servitrisjobb också, så får se hur det blir med den saken. Håller alla mina tummar jag har!

Nu väntar vi på att Magda ska komma hem så ska vi dricka glögg och äta pepparkakor. Mums!

/Marielle


Anthon Berg, since 1884

Sitter och äter lite choklad och dricker te samtidigt som jag kollar igenom Mangos hemsida. Snacka om att jag blir shoppingsugen... Hur som helst så ska jag dit imorgon på en intervju. Dom ringde imorse, och jag blev både glad och förvånad. Det lönar sig att dela ut sina CVn lite här och där minsann..

Fick ett till samtal idag, vilket ledde till att jag stod i Smart Club kassan under eftermiddagen. Hade tagit mig en lång sovmorgon, men efter det samtalet fick jag slänga på mig kläderna, springa ner och köpa mig lite frukost och sedan hoppa på spårvagnen. Det jobbigaste var att jag inte fick någon lunchrast, så det enda jag åt på hela dagen var en macka. Tog lite paj som var kvar från igår när jag kom hem i alla fall, så nu är jag mätt och belåten.

Hoppas att ni har haft en fin dag!
/Magdalena

Baka, baka liten kaka

Hej!

Idag har jag bl.a. varit ute på flygplatsen, Gardermoen här i Oslo och lämnat ut lite CVn. Dock så verkade det lite dåligt med jobb, men tänkte att det var väl värt ett försök eftersom jag betalde en hel del för att åka ut dit. När jag kom hem satte jag igång med lite brödbak, och resultatet kan ni se här nedan. Igår gjorde vi även morotsmuffins så det har vi lyxat till på nu ikväll till en film.

Imorgon väntar bl.a. en intervju för både mig och Magda. Så bara att hålla tummarna och hoppas att det går bra!


Mums för hembakat bröd! 

/Marielle

 


Borta bra, hemma bäst

Marielle och jag har precis bokat hemresa till nu på lördag. Marielle ska ta bort tandställningen på onsdag, så då åker jag med henne så får vi spendera några dagar i hemstaden. Hoppas att jag hinner träffa lite kära vänner, umgås en massa med min pojkvän och även med familjen såklart! Det ska bli riktigt nice.

Idag hade jag två intervjuer. Lite svårt att veta hur dom gick, får helt enkelt vänta och se om dom hör av sig! Gick även runt till lite affärer och lämnade ut mitt CV. Det suger att inte ha butikerfarenhet...

Här har ni några vackra bilder från lördagens bravader..







/Magdalena

Sunday



Här ser ni vilken härlig söndagskväll vi har haft idag. Kladdkaka, sharonfrukt och te framför "The Holiday". Riktigt mysigt, och inte minst skönt efter gårdagens bravader!

/Marielle 

Party like a rockstar

Gårkvällen blev lyckad! Riktigt trevligt i lägenheten först med inte allt för mycket folk, men ett härligt gäng. Sedan drog vi oss mot centrum där vi gick in på ett ställe som hette Havana. Kvällen gick fort, och efter vi hade dansat följde vi med till hotellet där vi käkade mat från burger king. Kom hem väldigt sent, vilket resulterade i en ordentlig sovmorgon. Hanna och Malin stannade inte så länge idag utan var tvungna att dra sig mot tåget strax efter vi vaknat. Det var riktigt kul att ha dom här, hoppas att dom besöker oss snart igen! Idag har vi bara chillat. Det behövdes!

Hade Hade! /Magdalena

Förkylning och en massa te

Jag hatar att vara förkyld! Blev inget jobb idag pga den här skiten. Lite glad blev man i alla fall när man fick världens gulligaste inflyttningspresent från Hanna Karlsson.
Ikväll blir det fest. Frågan är hur länge jag kommer orka att vara vaken.. Men jag ska försöka piggna till snart!




/Magdalena

Åh så sann

Nu är det fullt hus här i lägenheten, och jag kom hem från jobbet för någon timme sedan. Ska tydligen jobba imorgon också, på SC i kassan. Det blir nog bra! Imorgon kväll är det inflyttningsfest som gäller. Vi ser fram emot morgondagen men nu är det nog chill i lägenheten som gäller!



/Magdalena

Miss it


Det här är ju tider man saknar ibland

Imorse gick jag ut och gick medans mina sambosar låg och sov så sött i sina sängar. Riktigt skönt att få lite frisk luft på morgonen. Dock så höll jag på att förfrysas, men med lite bra musik i öronen så fick man ju faktiskt igång lite powerwalk.
Resten av dagen har bjudits på jobbsökande och allmänt chill i lägenheten. Sen åkte vi och hämtade Malin som har kommit och hälsat på oss i Oslo. Mycket trevligt! Imorn kommer även Hannis hit. Så himla härligt att träffa lite nära och kära från Sverige. Det uppskattas väldigt mycket!
Imorn bjuder dagen på två intervjuer, så wish me good luck! Sen får vi se vad som händer. Men den som lever får se säger dom ju.

Hade!
/Marielle


Young and restless

Vi tyckte att väggen såg lite smått tråkig ut, så vi gjorde något åt saken... Vad tycker ni?

FÖRE:


EFTER:

Jobbstatus

Tänkte att jag skulle göra en liten uppdatering hur det ser ut på jobbfronten än så länge. Ingen utav oss tjejer har något fast jobb än, som ni kanske märkt. Jag har däremot haft lite olika vikariejobb på både dagis och på ett varuhus. Jag har jobbat två dagar på ett dagis och två dagar på ett annat. Sen har jag stått i kassan på Smart Club vilket är ett stort varuhus som är lite liknande Ica Maxi. Jag fick även jobba i fiskdisken på samma varuhus två dagar i rad. Dessa jobb är genom bemanningsföretag. Losang heter företaget jag får dagisjobben ifrån, och TopTemp heter företaget som har jobb på bla Smart Club. Både jag och Marielle får sms från en kille från TopTemp när det finns lediga jobb, och sen så gäller det bara att svara fort och säga att man kan jobba. De senaste dagarna har jag missat ett antal jobbchanser pga att min mobil varit avstängd eller att jag inte märkt att jag fått sms, vilket är lite irriterande. Men vi alla söker jobb för fullt och hoppas på att vi ska få något fast jobb snart.

Så här snygg såg jag ut när jag jobbade i fiskdisken. Kvalitén på mobilkort är ju lite sådär..

/Magdalena

Onsdagen den sjuttonde

Förkyld. Inget roligt. Trots det tog vi en tur till Ikea och Smart club idag där vi handlade lite smått. Lagade pommes, biffar till middag. Otroligt gott. Nu ska vi ta lite te och kolla på film.

Kap från Cubus: Linne för 20 NOK.

Hade! /Magdalena

Graffiti




Idag är det min dag som sagt. Vaknade upp till skönsång från mina rara sambos. Frukosten var framdukad, och så fick jag lite paket. Tackar så hemskt mycket! Vi var ute på en liten promenad förut, vädret var toppen så vi passade på att fota lite. Jag känner mig skapligt förkyld nu, vilket är lite jobbigt. Ont i halsen och snorig är jag, men hoppas att det går över snart! Ikväll ska vi möta upp vår fjärde sambo, Hanna. Det ska bli trevligt!

/Magdalena

Ja må hon leva!




Idag säger vi grattis till Magdalena som fyller 19 år! Det har vi firat med sång, god frukost och paket! Så nu hoppas vi att vår sambo är nöjd med sin dag hittills :)
/Marielle & Emilia


I våra högtalare






Telefonförsäljare


Finns en väldigt fin park runt husknuten

Som de flesta kanske vet hade jag ett jobb när jag flyttade till Oslo. Nämligen som telefonförsäljare på ett företag. Jag tänkte att äsch, det kan väl vara värt ett försök eftersom jag ändå inte hade något annat jobb just då. Så jag gick på upplärning i flera timmar där jag lärde mig massor om Canal +, jag lärde mig hur man skulle sälja, att det skulle bli psykiskt jobbigt och att många troligtvis inte skulle klara pressen m.m. Men jag tänkte att vad tusan, jag är inte rädd att utmana mig själv utan körde på. En vecka satt jag framför en dator och ringde och ringde, mer än så klarade jag inte, för varje dag jag gick till jobbet hade ett stort ångestmoln över mig. Det blev även väldigt jobbigt då jag endast hade en provisionslön.
Så det var som chefen på företaget hade sagt, att det skulle bli väldigt psykiskt påfrestande. Folk skrek på en i örat och slängde på så fort de hörde att man kom från Canal +. Så det var helt enkelt ingenting för mig. Jag slutade, men jag ångrar inte att jag var där under en vecka. För under den tiden lärde jag mig massvis och fick nya vänner. Jag växte även som person, för det är inte helt lätt att sälja en produkt till norska kunder ska ni veta ;) Men tror att jag skulle kunna vara kvar om det var en fast lön, men nu blev det lite småjobbigt när man bl.a. har en hyra att betala.

Så det är så läget ligger till alltså. Har just nu inget fast jobb utan söker efter ett. Hoppas att jag ska få ett snart, för jag gillar verkligen inte att sitta still och inte göra nånting. Så där fick alla en liten, eller lång update. haha. Tänkte ta mig en promenad nu innan jag möter upp dom andra tjejerna som ska på intervju.

/Marielle

 


Arbetsintervju

Nu ska Emilia och jag iväg på arbetsintervju på Deli de luca. Håll tummarna för att det går bra!

/Magdalena

The weekend

Familjen Sandström åkte hem förut idag och nu sitter vi tre kvar ensamma i lägenheten. Det var verkligen jättekul att få familjen på besök. Dom kom hit på fredagkvällen, men jag jobbade nästan hela lördagen vilket var lite synd. Idag hade vi i alla fall nästan hela dagen på oss att umgås. Blev en tur till Holmenkollen för att kolla in hoppbacken bland annat.

Jag hann till och med att bli firad i förskott eftersom jag fyller år på tisdag. Fick massor av fina paket och så fikade vi gott. De hade köpt med en tårta och mamma hade bakat saffranskaka. Kändes riktigt juligt och mysigt.

 












Ha de! / Magdalena


Hundra unika besökare

Kanske inte var en så dålig idé att skapa en Norge-blogg trots allt. Roligt att så många kollat in den redan!

Lägenheten

Här har ni vår fin fina lägenhet som ligger i Torshov, väldigt centralt i Oslo.
























Svenske jenter i Norge

Äntligen har vi slängt ihop en liten blogg så att vi kan uppdatera oss här ifrån Norges huvudstad, Oslo. Vi flyttade hit under vecka 43. Marielle på måndagen, jag (Magdalena) på tisdagen och Emilia flyttade in en vecka senare. Nu har vi fått i ordning på det mesta i lägenheten, och på tisdag flyttar vår fjärde sambo, Hanna Hussmo, in.
Mer uppdateringar kan ni räkna med, nu när vi tillslut har fått internet till lägenheten..

/ Magdalena

RSS 2.0