tjugofyra timmar

Så många timmar är det på ett dygn. Sju till nio timmar går till att sova. Åtta timmar går till jobbet. Två timmar går till buss och spårvagnsresor. Tre timmar går till att träna på gymmet. En timme går till att äta frukost och göra sig iordning. Två timmar ca går till att laga mat och äta. Sen de dagar man måste handla mat dras ju några fler timmar bort. Det blir inte många timmar över kan man säga. Men jag är glad ändå! Sålänge jag har tid att prata lite med min älsklingskille varje dag så är jag nöjd! 

Just nu sitter jag och väntar på att Marielle ska komma hem. Hon är efterlängtad :)
Sen kan jag passa på att skriva god bedring/krya på dig till Stig från jobbet. Hoppas att ditt ansikte läker fort så du är tillbaka snart! /Magdalena

it's so real

Jag och Katharina hade världens jobbigaste unge efter oss på jobbet idag.. Värre än Emil i Lönnerberga, vilket vi bestämde oss för att kalla honom. Han var tydligen son till någon som jobbar på Smart Club, och hade väl inte så roligt så han började hänga efter oss. Efter att han fick en femma så lugnade han i alla fall ner sig.
Sitter nu ensam i lägenheten. Längtar lite smått efter att min kära sambo och bloggkompanjon ska komma tillbaka, vilket hon faktiskt gör på måndag. Har i alla fall tvättat en tvättmaskin och lagat lite god äggröra, men nu ska jag fortsätta mysa med min fina dator.


Hoppas att ni andra får en lite roligare lördagskväll än mig. / Magdalena

jeg og jenterna

Det brukar alltid vara jag och gutterna på jobbet, men både igår- och idag eftermiddag så har det varit jag och jenterna. Det är två tjejer som är ungefär i min ålder som har börjat jobba typ en dag varannan vecka, så dom är ju inte där så ofta.. Men trevligt att jobba med lite tjejer för en gångs skull. Haha. Gillar att jag får leka lite chef också och säga åt dom vad dom ska göra. Hehe.

Möttes förresten av den här låten när jag kom till jobbet härom dan.
Mina norrbaggar vet allt hur dom ska göra för att få mig glad!




/Magdalena

I'm coming home


Resultat av att sitta ensam på ett tåg. Haha

Nu sitter jag hemma hos mamma i Finspång igen. Det känns riktigt härligt att vara tillbaka på svensk mark, även om det inte kommer vara så länge för på måndag går tåget tillbaka till Oslo igen.
Gick upp runt 6 imorse, och halv 8 gick tåget, var i Norrköping runt halv 2 där jag gick runt lite på stan innan jag mötte upp mamma för att sedan åka hem. Köpte bl.a. hand- och ansiktscreme, sminkbortagning, tandkräm, huvudvärkstabletter och rouge. Bra saker att ha när jag ska tillbaka till Norge igen.
Nu väntas det snart mat, hemmagjorda köttbullar och stuvade makaroner. Mums! Sen blir det mys i soffan. 
Imorn ska jag träffa Hajdi och Veronica troligtvis, och sedan Cissi. Ska försöka passa på att träffa så många som möjligt nu när jag är hemma. 

Sen så har väl ingen missat att det är VM i Oslo nu va? Hade bra gärna sett öppningsceremonin där idag, men blir lite svårt. Jaja, jag hinner åka upp till Holmenkollen när jag åkt tillbaka igen.

/Marielle 

Likes and Dislikes

Det finns vissa saker jag gillar och vissa saker jag ogillar med mitt jobb.
Ogillar: Blodlukten, varor som gått ut på datum, surtanter/gubbar, rivsåren jag får, kylan.
Gillar: Mina norske gutter, kyllingskåpet som ger mig värme, trevliga kunder.
Gilla-listan överväger ogilla-listan endast för att jag jobbar med så härliga norrbaggar. Ni gör så att dagarna blir mycket roligare. Tycker om era skämt, trots att jag inte fattar dom alla gånger.. Och älskar när ni försöker prata svenska. Så himla gulligt!

Tänker inte ens ta upp mitt samtal med min norska bank i det här inlägget. Skulle bara bli upprörd igen. Så, Hade! /Magdalena

Monday

Skulle gå upp tidigt idag, för att det inte ska bli så jobbigt att gå upp klockan sex imorgon. Var inte uppe fören halv tolv, så känns lite jobbigt inför morgondagen.. Idag har jag i alla fall hunnit med en hel del. Tog en kaffe med Louise och snackade lite skit, tränade på gymmet med Marielle, handlade och lagade taccos. Så nu sitter vi här helt fulla och mätta i magarna..

Här får ni se lite av resultatet på mitt hår. Jag är nöjd. Marielle hjälpte till riktigt bra!


Hoppas att ni alla haft en bra start på den här veckan. / Magdalena

tattoo

Är lite smått sugen på att tatuera mig. Får se om ekonomin tillåter det någon gång i framtiden..


Bildkällor: kommer inte ihåg

/Magdalena

New shoes



Häromdagen gick jag runt i ett shoppingcenter här i närheten med Maria. Det var egentligen bara tänkt att hon skulle köpa en foundation, men istället kom jag hem med dessa skor från Bianco. Tyckte de var så fina att ha till våren så var tvungen att slå till! De kommer att användas flitigt. 

Och så till gårdagen. Började först med jobb 11-19, sen var det bara att åka hem, äta pizza som Magda så snällt fixade för att sen svira om till partykläder. Åkte för att träffa Jessika från jobbet + lite annat härligt folk. Jag hade det riktigt kul! "Ola, du är så j*vla snygg", var vi bl.a. tvungna att säga under ett spel vi körde. Så Ola var nöjd han. Sen var det tänkt att jag skulle gå ut med gänget, men eftersom jag bara är 19 kom jag inte in... Lite småtråkigt. Men som tur var träffade jag på min sambo Hanna och några andra, så jag kom in på en rockbar istället där det var 20 och där vi var tills det stängde. Bra kväll/natt hade jag. Hoppas ni haft en bra helg! 

/Marielle

Nittonde februari

Ledig dag. Så då fick det bli ett hårt träningspass på gymmet. Var väl borta i tre-fyra timmar ca. Snacka om att jag var hungrig när jag kom hem vid klockan fem och inte hade ätit på hela dagen..
Nu sitter jag och lyssnar på lite musik och väntar på Marielle som kommer hem vid klockan åtta. Ska försöka tvinga henne att slingra mitt hår imorgon. Har tänkt att gå mot lite ljusare hår nu igen, vad tror ni om det?



/Madgalena

all by myself

Sitter här själv i soffan. Marielle lämnade mig just för att sova. Inte så konstigt med tanke på att hon ska jobba imorgon. Jag fick däremot reda på att jag var ledig imorn, så har en långhelg ledigt nu rättare sagt. Jobbar inte fören på tisdag igen, så nu måste jag hitta på något under de närmaste dagarna, så att jag inte blir helt rastlös.

"All by myself" startade precis på Spotify. Skulle vara så himla underbart att komma hem till en fin pojkvän så här efter jobbet. Men jag får klara mig ändå. Hoppas att någon av mina sambosar blir sjuka och inte kan jobba de närmaste dagarna... Nä, nu ska jag inte vara självisk!

Hade! /Magdalena

Om jag va du, om du va jag

Sjukhusbesöket gick väl lite sådär. Doktorn kunde väl inte säga så mycket egentligen, utan jag fick ta ännu ett till blodprov (blä) och så skulle dom kolla lite mer på röntgenbilderna. Sedan ska han skicka svar via brev. Så nu är det bara att vänta.. Igen.. Hatar denna eviga väntan, men finns väl inte mycket annat att göra..

Jobbet rullar på. Folk är sjuka, borta och har sjuka barn, så vi har varit ganska få på jobbet, men det går bra ändå. Ikväll känns det dock som att huvudet ska sprängas, så får bli en tidig kväll. Imorgon börjar jag kl 14.15 så lite sovmorgan får jag i alla fall.

Här är en gullig liten bild på Marielle och mig. Min hårddisk har tydligen pajat, så har inte så många bilder..



Onsdag

Idag har jag jobbat på dagis. Var faktiskt väldigt kul då jag fick vara med små barn idag, alla var i 1-årsåldern så det innebar ju att de var väldigt små. Men det gick bra, och barnen var jättesöta! Kände mig även nästan som en klätterställning då alla barnen ville klättra på mig.
Annars har jag inte gjort sådär jättemycket mer idag, tränade lite smått här hemma förut. Och så har jag lagat lite god mat, råstekt potatis och lax fick det bli. Mums! Nu tänkte jag gå ut och gå en sväng. Har blivit lite av en vana att göra det, och det är ju inte fel.
Lägger även in lite mer bilder från promenaden i söndags också.

Aker Brygge, mysig hamn här i Oslo





Hade bra!

/Marielle


Number one



Fick en "Ukes nytt", alltså "Veckans nytt" från affären där jag jobbar på idag. Och jag måste erkänna att jag känner mig lite nöjd över att jag ligger högst upp både på scannings- och omsättningstävlingen. För er som inte förstår eller vet det så jobbar jag alltså deltid i kassa.
Vi har även haft kurser och annat om att man inte ska utelämna information om ansatta och liknande, så jag tog bort alla siffror tyvärr. Tänkte att det kanske var bäst. Men omsättningen ligger i alla fall på några hundra tusen. 

/Marielle

På promenad genom stan

 

I söndags var jag ute på en långpromenad här i Oslo. Gick runt lite överallt och hittade bl.a. det här stället. Blev lite fascinerad så var tvungen att knäppa lite kort med kameran. Har några till men tänker att jag lägger upp resten en annan dag.

Idag blev jag visst ledig, så tänkte gå till gymmet och träna lite. Gjorde det igår också, men känner att det verkligen behövs. Sen blir det väl ganska lugnt skulle jag tro. Har redan varit duktig & städat, kört en tvättmaskin och diskat. Så förtjänar allt lite vila, har inte blivit så mycket av det på sista tiden.




 




/Marielle


Valentines day

Alla hjärtans dag började inte allt för behagligt eftersom jag höll på att svimma på sjukhuset när dom tog blodproverna. Den här gången spydde jag inte i alla fall, så jag gör väl lite framsteg ändå. Känns dock som att jag kommer vägra nästa gång jag måste sätta mig i den där stolen..

Bjöd älsklingen på frukost på sängen när jag kom hem, vilket jag tror att han uppskattade. Annars blev det en tur ut till Lise-Lotte där vi fikade lite gott bland annat. Och framåt kvällen lagade Robie och jag god mat tillsammans. Blev fläskfile med potatisgratäng. Mums säger jag bara!

Imorgon är dagen som är den egentliga anledningen till varför jag åkte hem. Undersökning på Linköpings sjukhus står på schemat, och jag måste medge att jag är lite smått nervös. Hoppas bara att dom kan komma fram till nåt vettigt, för nu börjar jag bli trött på den här skiten. 

Senare på dagen är det resa tillbaka till Norge som gäller. Fick sms från SJ nyss om att vissa tågresor är inställda, så jag ska tydligen åka tåg en sträcka, sen buss, sen tåg och sen buss igen. Rolig morgondag...



Hoppas att ni alla fick en fin alla-hjärtans-dag!
/Magdalena

Home sweet home

Jag (Magdalena) är hemma i fina Finspång nu för er som missat det. Åkte hem i fredags då jag blev hämtad av älsklingen i Hallsberg. Tågresan gick bra, förutom ett stopp på en timme och 45 minuter då några träd hade ramlat ner på ledningarna.. Jag har hunnit fira söta Hanna som fyllde 20 i veckan, så då fick jag träffa ett gäng härliga tjejer som jag har saknat! Har även spenderat en hel del tid med min fina pojkvän som jag saknat ytterligare lite mer. Imorgon blir det sjukhuset för att ta lite blodprover bland annat. Hoppas att det går bättre än förra gången.. Känner mig skapligt nervös, men det ska nog gå bra. På tisdag blir det Linköpings sjukhus på morgonen och senare på dagen bär det av mot Norge igen.

Nu ska jag krypa ner i min säng, och invänta Robie som kommer hem klockan sex på morgonen. Imorgonen är det en fin dag annars. Alla - <3 - dag. Det blir nog mysigt, så länge jag får spendera den med min fina.



Ha det bra, så hörs vi!
/Magdalena

Hej mitt vinterland

Börjar jobba sent idag, och vad passade väl inte bättre än att det var strålande sol när jag vaknade imorse? Begav mig därför utåt ganska tidigt så jag skulle hinna njuta av det fina vädret. Var ute i ca 1 1/2 timme. Skönt! Det snöade även otroligt mycket igår, så all snö ni ser på bilderna har bara kommit på en dag! 


Gata med små härliga hus mitt bland alla lägenheter

Utsikt från lägenheten


Inbrott? Jatack!


Hoppas ni får en fin dag!

/Marielle

Vilodag

Behöver väl inte skriva något om gårdagen eftersom Magda redan gjort det. Och kan bara säga att jag håller med. Bättre uteställe har man ju varit på. Men som sagt, vi svenska tjejer livade nog upp stämningen på dansgolvet rejält!

Så idag har det varit väldigt lugnt. Eftersom det blev väldigt sent igår har vi gått runt som riktiga zombiesar här i lägenheten. Jag har förvisso kommit ut på en promenad, men såhär seg och trött har jag inte varit på länge. Ska nog gå en sväng runt kvarteret så jag piggnar till lite sen. 
Sen kan jag bara informera om att jag är frisk från min ögoninflammation nu. Känns riktigt skönt, så nu är det bara att tagga för jobb igen. Ska bli skönt faktiskt. Och pengar måste man ju få in när man bor här. Det var allt för mig.  

/Marielle


Nate, Gossip girl. Alla måste vi väl få ha lite ögongodis.


Vad gör vi?

Nu kör vi!

Gårdagens festligheter får en trea utav fem. Va väl inte världens bästa partyställe, men med rätt sällskap så funkar det ändå! Idag har jag ont i höften, plus lite nackspärr.. Så det blir väl mest att ta det lugnt och tagga inför jobb på måndag. Känns otroligt skönt att veta att jag bara ska jobba mån-tor och sedan väntar hemresa till sköna Finspång. Som jag längtar!

Sa farväl till Emilia imorse. Hon kom hit igår tillsammans med sin mor och far, och nu har de hämtat alla hennes saker. Du är välkommen hit anytime, bara så att du vet! 

/Magdalena

(min kamera glömde jag i Louises jackficka, så bilder från igår får ni kanske se en annan dag)

When you came in the air went out



Idag är ögonen bättre, men än är de inte helt bra. Så det blir varken jobb idag eller imorgon. Känner att det är bäst att krya på sig så gott det bara går! Så nu får vi se vad dagen har att bjuda på. Blir nog en promenad och allmänt mys framför någon film. Ikväll blir det nog lugna gatan, tänkte vila upp mig inför imorgon då det förmodligen blir lite festligheter!

xoxo.

/Marielle

Look at the view



Har fortfarande ögoninflammation, men eftersom jag blir så himla rastlös så klarar jag inte att sitta inne hela dagarna. Så idag har jag och Maria bl.a. varit högst uppe i Radisson SAS-hotellet här i Oslo. Det är en av de högsta byggnaderna i staden så det innebar att vi såg ut över hela Oslo. Otroligt fint var det, och med våra koppar kaffe kunde vi bara sitta och njuta av den fina utsikten. Inte fel alls!

Imorgon får vi se hur jag mår, är det sämre blir det ett besök hos läkarn. Men tror det börjar bli bättre nu som tur är!

Nu ska jag ta mig en liten promenad och få lite luft. Ha det fint!

/Marielle

Ögoninflammation...

Ja, då hade man då åkt på en ögoninflammation.... Har vaknat flera gånger inatt av att båda ögonen varit helt igenklistrade, och när jag gick upp o kollade mig i spegeln imorse var ögonen helt röda. Så har nog åkt på en ögoninflammation, förmodligen eftersom jag har jobbat på dagis. Satans barn. Så nu är det bara att hoppas på att jag blir frisk snart, men något mer jobb i veckan ser det inte ut att bli om det inte mot all förmodan skulle försvinna på någon dag.

Så idag tänkte jag bara vara hemma och kurera mig. Ut har jag inte lust att gå då jag ser ut som stryk. Kul. Menmen, bara att hoppas på att inte resten blir smittade.

Symptom på ögoninflammation:

  • Ögonvitan blir röd, i synnerhet i ytterkanten.
  • Ögat tåras. Vätskan är antingen klar eller smetig och varig.
  • Ögonen kan vara helt igenklistrade när du vaknar på morgonen. Detta tyder på bakterieinfektion.
  • Ögat blir ömt och det kliar och känns grusigt. Om klådan dominerar kan allergi misstänkas.
  • Du kanske också är extra ljuskänslig. Det är obehagligt, men du ser lika bra ändå.

Stämmer, så ögoninflammation it is. Buhuu...

/Marielle


Vrickad

Jag halkade lite fint när vi skulle till Marias jobb här om dagen. Vi gick på trottoaren, men jag tyckte att det var lite halt, så jag bestämde mig för att gå ut till bilspåret på vägen, och swisch så dratta jag på rumpan. Tog emot mina lätta kilon med vänstra handen, och efter det så har jag minsann haft lite ont. Blåmärke mitt på armen och en väldig pain när jag rör armen på vissa sätt.. Inget vidare kul när man jobbar varje dag och drar/lyfter tunga varor hela tiden.. Hoppas att det går över snart!

/Magdalena

RSS 2.0