Solig söndag

Idag har man haft ledigt. Både Marielle och jag har varit hemma och vädret var underbart! Vi gick en liten promenad, gick förbi en marknad, fotade lite och köpte varm choklad och en kaka. Riktigt fint att fika i det soliga vädret. Senare var det storstädning som gällde. Blev glänsande rent i köket efter att vi va klara. Nu får vi se hur länge vi kan fortsätta hålla det så rent.. Ikväll tog vi bussen ut till Maria och hennes restaurang för att se till så hon inte skulle svimma. Hon mådde i alla fall bättre när vi kom vilket var bra! Vi åt lite bröd och hade det riktigt koseligt. Pratade precis med Matilda och Linnea på skype. Dom tjejerna är riktigt saknade! Längtar tills jag får träffa dom igen. Nu är det sängen, för imorgon är det jobb, och resten utav veckan också för den delen.. Ledig på lördag i alla fall, så då blir det fest!

Hade!















Älskar våra fina solnedgångar vi får se ifrån vårat fönster.

/Magdalena

Dancing on my own

Har jobbat på dagis hela den här veckan, och det har gått väldigt bra faktiskt. Har varit på ett jättemysigt dagis i ett villaområde här i närheten med massa härliga barn. Blev nästan lite kär i lilla Balder och Toralv. Sötare barn får man leta länge efter! Så den här veckan har bara sprungit iväg för nu är det redan helg. Men oj så lägligt den kom. Ska njuta som bara den innan det är dags för jobb igen. Hoppas på att det dyker upp nåt kul imorn bara. 

Annars har det varit en ganska lugn kväll. Eller efter jobbet storstädade jag här i lägenheten så nu är det väldigt fint här. Sen har det blivit lite mys med Magda. Men hon ligger i sängen sedan ett tag tillbaka eftersom hon jobbar imorn, så jag har fått sitta uppe själv nu eftersom mina andra sambosar jobbar. Menmen, kan vara skönt det också ibland. Tänkte i alla fall lägga mig snart. Ska bara lyssna på lite bra musik innan.


Lite saker jag har shoppat den sista tiden. Kläderna är från Monki och skorna från Din sko


Godnatt!

/Marielle 

 
 

Ny vecka, nya tag

I lördags var det som sagt jobbfest här i Majorstuen i Oslo. Började med att jag drog på förfest hos en kille på jobbet. Sen drog vi vidare mot festen. Det var en riktigt härlig och urballad kväll/natt, och vi svenskar måste väl ha levt upp till våra namn "Partysvensker"... Haha. Blev en väldigt sen natt, och på söndan mådde man väl inte prima direkt. Så igår fick det bli en riktig slappardag här hemma med Magda. Vi såg äntligen filmen "The Box" som vi sagt att vi ska se hur länge som helst. Men fy vad hemsk den var. Och konstig.

Nu sitter jag uppe i min ensamhet, har precis ätit frukost. Jag gick upp ifall jag skulle få jobb på dagis idag, vilket innebär att de kan ringa närsomhelst nu på morgonen. Så tänkte det var bäst att jag var förberedd!

Ha en bra måndag gott folk!

/Marielle

Ett nytt kapitel

Snart ska mina grova bullar in i ugnen. Känner mig som en hemmafru när man bakar och diskar och sånt. Har varit en riktig slappardag idag. Behövs efter en hård vecka med jobb nästan varje dag. he he he. Har som sagt i alla fall bakat, diskat och städat lite. Så någon nytta har jag minsann gjort! Imorgon blir det en sväng på stan. Marielle kom hem med en del snygga klädesplagg härom dan som hon hittat på lite olika reor. Sånt tycker jag om! 

Hittade en bild när jag hade kort hår. Då var det minsann fräscht. Men nu ska det bli långt igen!
älskar minen....

/Magdalena


mm så vare inte dä

Ensam hemma. Igen. Mysig hemmakväll. Med mig själv. Och en pizza som jag nu ska tröstäta.
Lite kul på spårvagnen hem när två killar som satt och höll på med sina mobiler vänder sig till mig och frågar: "hur stavas det här?" Svaret dom fick blev "jag är svensk". Sen frågade dom inte mig nåt mer... En annan lite halvrolig sak är att den nya butikschefen lyckades skrämma mig tre gånger idag på jobbet, så att mitt hjärta nästan stannade. Han säger att det kommer bli en tuff tid för mig där, för han kommer inte sluta tulle med meg. Vi får väl se hur det här kommer sluta..
Nu är ialla fall min pizza klar. Hade fint!

/Magdalena

Friday I'm in love

När Lars ropade in mig på ett rum idag blev jag lite nervös, men det var visst bara att han hade hämtat lite goda chokladbakelser från bakeriavdelningen åt oss. Jobbet gick jättefort idag för övrigt. Av den anledningen gillar jag att jobba förmiddag, fast att gå upp kl 6 på morgonen är inte riktigt min grej.. Imorgon jobbar jag 12.15-20.15, så då får jag lite sovmorgon i alla fall.

Pratade med mamma nyligen, och jag hade visst fått tid bokad till Linköpings sjukhus den 15e februari. Ska snacka med chefen och se om jag kan få ledigt en dag så jag kan åka hem då. Blir väl lördag till tisdag då förmodligen. Men det blir nog inte helt bestämt fören nu på tisdag eftersom jag är ledig på måndag och Lars inte jobbar imorgon.
Nu ska jag fortsätta fredagsmysa lite med min sambo Marielle som nyss kom hem. Godis, choklad, kakor, bullar. Åh, sötsuget är igång...


Fick ta kort till mitt passerkort idag, blev skitbra... Lite roligt att butikschefen (som ska sluta) gav en kopia på mitt kort, men skrev Anders istället för Magdalena och gav till den nya butikschefen. Han blev nog jätteglad! 

Hoppas ni också har en fin fredagskväll!
/Magdalena

Goodnight

Har precis sett nya avsnittet av Solsidan, och jag är så glad att jag kan se avsnitten på Tv4play i Norge nu!
Annars har jag jobbat idag, och det blir även jobb imorn. Tänkte också försöka hinna med att gå till Skatteverket och skaffa mig ett nytt skattekort och gå till gymmet en sväng.
På lördag blir det jobbfest för hela slanten. Och känner jag folket rätt kommer det bli helt galet urballat! Men det är ju bara härligt. Men nu väntar sängen. Godnatt! Knåpade även ihop en ny header. Kanske inte alltför kul, men den får funka.


Lägger ut en bild från i somras i brist på annat. Det får mig att sakna sommaren helt sjukt mycket, och det får mig även att sakna alla nära & kära i Sverige. Men snart kommer jag hem på en kort visit!

/Marielle

Är det så här när man är kär

Robie och Rasmus var här från i söndags tills igår. Det var riktigt härligt att ha dom här. Tyckte jag i alla fall. De andra tjejerna kanske inte gillade att vi snodde deras rum och så, men jag tror nog att dom överlevde. Saknar redan min fina. Vi bakade lite pepparkakor, så här har ni en bild på resultatet. (killarna tog sönder de finaste..)






Hittade en gullig liten skattjakt när jag kom hem från jobbet igår. Tack killar, det gjorde min dag!

/Magdalena

Nei nei gutt, dette må bli slutt!



Norge har en del härliga reklamer, här har ni en av alla dessa. Haha. Men när godiset kostar runt 14 kr/hg så är det inte så många som köper godis här i alla fall...
Har egentligen inte så mycket mer än så att säga mer än att det har varit en väldigt lugn helg med mys, gott att äta och träning i princip. Hoppas ni haft en härlig helg! Nu är det bara att tagga för jobb imorn!

/Marielle


Finbesök

Nu ska jag dra mig mot stationen för att hämta Robie och Rasmus. Finbesök i Oslo. Riktigt nice!



10.26

Sitter just nu här hemma i lägenheten och väntar på att åka till jobbet och jobba 12-20. För er som inte vet så jobbar jag som sagt deltid i matbutik just nu, och ska även börja på dagis. Kanske får jobb onsdag-torsdag om det fanns något ledigt. Bara att hoppas!
Magda har åkt för några timmar sen, Maria ska också åka o jobba snart och Hanna ligger och sussar så sött i sin säng. Blir inte bara lite avis... Men jobb = cash och det behövs för att gå runt här i norgelandet.
Blir dock väldigt otaggad på att åka till jobbet när jag kollar ut genom fönstret, spöregn?! Jaja, bara att härda!

Ha en bra tisdag gott folk!

/Marielle

Jag älskar din stil

Då har man fast jobb då. Eller helt klart är det väl inte, eftersom jag måste jobba i sammanlagt två månader via mitt bemanningsföretag innan Smart Club får ta över mig. Men från och med nu ska jag i alla fall jobba heltid, i köttavdelningen på Smart Club. Haha. Spännande!
Nu blir det nog att ta en sväng till gymmet, sen hem och käka. Imorgon är det jobb som gäller. Börjar klockan åtta, så får väl lägga mig skapligt ikväll.

Förresten så saknar jag den här lilla tjejen, och många fler där hemma också såklart...

Hade! /Magdalena

Din jævla partysvenske!





Det är såhär norrmännen ser på oss svenskar... Men det är bara att inse att utan oss hade dom ju inte klarat sig. Haha

Igår var det party som stod på schemat. Vi började först på ett ställe där det nästan bara var folk från Smart Club (en affär där Magda och Maria jobbar). Där träffade jag bl.a. på en barndomskompis som jag inte sett på flera år, vilket var lite oväntat, men kul! Världen är allt bra liten ibland...
Efter att ha varit där ett tag drog vi sen vidare ett gäng mot Burger King för lite härligt käk, och sen blev det lite efterfest hos dom. Blev en väldigt sen kväll och jag la mig inte till sängs förns vid 6 ungefär... Så idag är man ganska trött, men det blev lite bättre av promenaden jag tog nyss.  

/Marielle

 


MUMS

Chips och dipp, mums. Marielle och jag har lite fredagsmys och ska nog sätta på en film nu med. Vi båda har ju gymmat två dagar i rad, så då får man äta onyttigt. Haha. Jobb imorgon, så det blir sängen så fort filmen är slut.
Hade gött / Magdalena

Min nya favorit

Nu var det dags att knyta upp den fina rosetten kring min filt jag fick i julklapp. Det är lite smått kyligt här hemma. Det har snöat hela gårdagen och idag. Jag tror nog att Norge börjar likna Sverige lite mer nu. Idag provjobbade jag på ett café som jag nämnde igår, och det gick väldigt bra, men tror nog inte det blir nåt mer med det. Var bara ett deltidsjobb, så jag tar ju hellre ett som är heltid. Sitter och väntar på svar från restaurangen jag var på intervju hos igår, och sen får vi se. Känns ändå som att köttavdelningen på Smart Club inte är så dåligt trots allt. Jaja. Efter ikväll ska jag förhoppningsvis veta hur allt blir.
Snart blir det gymmet för mig och Marielle och sen kommer Emilia hem igen. Det blir nice.


Bra kvalité på min mobilkamera.. tror min mobil sjunger på sista versen ..

Så mycket bättre

Kör på ett litet skid-inspirerat inlägg jag med då. Några år sen, kommer inte ihåg vart jag var..


Mamma och pappa har visst bokat stuga i Sälen åt familjen i början av april tror jag att det var. Hoppas verkligen att jag kan hänga med. Det skulle vara riktigt kul! Marielle får se till att dom åker samtidigt som oss tycker jag.

Idag blev jag erbjuden fast heltidsjobb i antingen fisk- eller köttavdelningen på Smart Club. Dom ville ha svar direkt, och jag fick lite beslutsångest. Det slutade med att han fick mitt mobilnummer så får han väl ringa upp mig. Var ju på en arbetsintervju för en restaurang/bar idag också. Det gick bra, dom var jättetrevliga, men sen får vi se vad som händer. Imorn ska jag ju provjobba på ett café, så ni kanske förstår varför jag hade lite svårt att ge ett klart svar om jobbet på Smart Club!? Hoppas att jag reder ut allt detta snart. Skulle ju vara riktigt skönt med ett fast jobb.

HADE / Magdalena

Tisdag


Vill till Sälen och åka skidor! Hoppas verkligen att jag kommer iväg med familjen i år som jag brukar 

Dagarna bara flyger iväg här i Oslo. Har börjat på ännu ett till jobb nu. Kunde inte vara kvar på H&M då dom bara behövde hjälp i december. Väldigt tråkigt! Menmen... Så just nu är jag "kassamedarbetare" på en mataffär. haha. Men äsch, det är bättre än ingenting, och det är väldigt trevliga människor som jobbar där! Så får se hur länge man blir kvar där.

Imorn har jag i alla fall tänkt gå och träna bl.a. eftersom jag är ledig. Har skaffat gymkort så nu är det bara att köra järnet! Får se om man kan klara att bli fit till beach 2011... ;)

/Marielle

Back in Norway

Magdalena är nu tillbaka i Oslo, för er som inte visste det. Jag hade det verkligen jättebra under tiden jag var hemma i Sverige. Väldigt dåligt med uppdatering från de senaste dagarna dock. Hade en hel del jag ville hinna med när jag väl var hemma. Julafton var jättemysigt, först hemma hos oss med hela familjen plus farmor. Kvällen spenderades med pojkvännen ute hos hans mamma. Kan även passa på att tacka för alla fina klappar jag fick!
På juldagen blev det utgång på hotellet i Finspång. Riktigt kul att träffa så mycket folk.
Nyårsafton var lite oplanerat, men slutade med att jag, Emilia, Veronica och Sara hängde med Robie och hans vänner. Det var faktiskt kul! Annars har jag försökt att hinna träffa så mycket folk som möjligt, umgås med min älsklingskille, träffa lite släkt, gått på lite mellandagsrea (dock inte handlat mer än en tröja), hjälpt pojkvännen att storstäda hans rum (borde dock ha storstädat i mitt med..)

Det känns ändå skönt att komma hit nu när lite saker tar fart. Ska jobba imorgon, och sedan på en arbetsintervju på någon restaurang tror jag, och på torsdag ska jag provjobba på ett café. Det ska bli både kul och spännande, men måste medge att jag är lite smått nervös. 

Sådär, nu fick ni er en "liten" uppdatering från mig. Ska försöka göra lite kortare och intressantare blogginlägg nu framöver...

PUSS /magdalena

Happy new year!

 

Mitt nya år spenderades först med god mat och dricka hemma i lägenheten med Hanna, Maria och Louise. Blev lite kött, rofrukter i ugn och chokladmousse bl.a. Mums!
Sen drog vi vidare mot Deqa och en massa annat folk. Var lite tråkigt till en början tyckte jag men sen blev det bättre, bortsett från massa bråk och drama, klämda tummar i dörrar, vridna knän m.m. Blev nerknuffad på golvet så mitt knä vreds om. Så har lite ajaj nu. Menmen, blir nog bättre! Blev att vara där till runt 3 innan vi drog oss hemåt i taxi. Sammanfattningsvis hade jag i alla fall en trevlig kväll med nytt och härligt folk, och pricken över i:et var när vi gick ut på en takterass för att se fyerverkerierna över hela Oslo vid tolv-slaget. Mäktigt! 





Såhär såg i alla fall jag ut igår, var ju trots allt "silvertema" på festen igår, som hälften inte ens verkade följa.. haha! En kille undrade om det var lucia med tanke på min fina huvudbonad ;)

/Marielle

 


RSS 2.0