Can I have a coffee, please?



Tänkte komma med en liten update från mitt håll gällande jobb, för nu händer det lite grejer. På måndag börjar jag på ett nytt jobb, nämligen på ett café som heter Kaffebrenneriet. Fick därför gå på en upplärningskurs idag där jag fick lära mig hur en espressomaskin fungerar och fick göra allt från espresso till iskaffe. Gick bättre än förväntat, och jag blev sjukt glad när jag fick höra av andra som smakade på den att de var perfekt gjorda!  
Så nu är det bara att tagga inför måndag! Dock så är det sjukt mycket nytt att ta in, så kommer väl ta ett tag att vänja sig. Men tror att det blir bra tillslut. 

Annars så har Sara åkt hem till Sverige igen. Var väldigt trevligt att ha henne här, och hon är så välkommen tillbaka så! 

/Marielle  

Brasserie 45

Tänkte sukta er med bilder från den goda 3-rättersmiddagen vi åt igår på resteurang Brasserie 45. 























put my new shoes on



Mina nya skor har äntligen kommit till användning. Fattar inte varför jag inte köpte fler, femtio ynka norska kronor fick jag dom för.. På bilden har jag även mina nya jeans leggins. I like.

/Magdalena

Delikatess

Gick upp klockan sex imorse för att vara på jobbet klockan åtta. Mådde verkligen inget vidare när jag gick upp på morgonen. Mådde illa och var allmänt svag i kroppen, men när jag väl var på jobbet så var allt bra igen, och att jobba med mina norrbaggar gör det ju inte sämre. Skrattade typ hela dagen idag på jobbet. Fick även veta att jag numera är delikatessansvarig på köttavdelningen nu. Känns väldigt bra att man blivit tillgiven ett eget ansvarsområde!

Men nu orkar jag inte skriva mer. Är i alla fall ledig imorgon, så då blir det nog att hitta på något kul!



/magdalena

Aker Brygge

Sara är som sagt på besök här hos oss i Oslo för tillfället. Hon kom i fredags och blir kvar till på torsdag. Hoppas att flera följer hennes exempel och kommer och besöker oss någon gång framöver. Roligt när det händer nåt :)
Igår var det i alla fall strålande sol och blå himmel, så vi bestämde oss för att åka ner till Aker brygge, där vi köpte oss varsin korv, och efter det lite glass. På kvällen gjorde vi en pizza som vi mumsade i oss och sedan lite brownies. Kunde inte bli en mycket bättre dag.
Nu ska jag göra mig en god sallad, och lite senare blir det nog gymmet för min och marielles del.

Här får ni lite fina bilder från gårdagen!




















Det var visst match mellan Norge och Danmark igår, så det var fullt med folk på gatorna. Folk ropade och sjöng och det var hög musik på uteställena. Ganska så härligt att se faktiskt!

/Magdalena

Hello sunshine



Idag har jag haft en till sån där helt underbar dag. Började med att gå upp tidigt för att äta lite frukost. Sen var det bara att gå ut i solskenet tillsammans med Maria. Blev bl.a. lite kaffe nere vid Aker Brygge innan hon åkte vidare på jobb. Då var det bara för mig att fortsätta steka vidare. Satt ett tag nere vid vattnet innan jag kände hungern komma krypandes. Så åkte hem, satte mig i solen i fönstret och spiste det ni ser ovan. Mums!
Imorgon väntas finbesök av Sara från Finspång. Alltid trevligt att lite nära & kära kommer och hälsar på.

/Marielle

Underbart



Såhär spenderade jag en timme i solen idag innan jobbet. Helt otroligt härligt med solsken och värme och slippa ha jackan på sig. Fler såna dagar tack!
Jobbet gick dock väldigt segt idag, och för andra gången kände jag mig helt svimfärdig och svettig när jag började närma mig slutet. Fick därför snabbt springa ut i affären och köpa lite godis så jag fick upp blodsockret för att fortsätta jobbet.
Imorgon och resten av veckan hade jag trott att jag skulle jobbat. Men nu ser det ut som att jag blir ledig. Händer typ. Aldrig? Så vet inte om jag ska tycka det är skönt eller inte eftersom pengar är det enda som existerar i mitt huvud just nu. Haha.
Nu ska jag diska lite sen blir det nog sängen. Godnatt!

/Marielle

Min tripp till Finspång

Jag var som sagt hemma i Sverige förra helgen. Blev bara en kortis, men det var behövligt. Fick träffa familjen och framför allt min fina pojke. Blev dock sjuk när jag var hemma. Urinvägsinfektion plus världens ondaste mage typ. Så orkade/hann inte riktigt träffa de vänner jag hade tänkt, men det får bli nästa gång! Robie fyllde hela 21 år på söndagen, vilket var den största anledningen till att jag åkte hem. Blev att fira honom med god fika hemma hos Lise-Lotte och så bjöd jag på restaurang med god planka på kvällen. Hoppas att han blev lite glad över hans presenter också!



/Magdalena

Du ger mig huvudvärk

Det var ljust ute när jag åkte till jobbet på morgonen, och det var ljust ute när jag åkte hem. Det är ju alldeles underbart! Nu blir det en promenad med Maria. Ska se om min kropp fungerar så pass bra så jag kan börja gå lite promenader igen..

(angående rubriken kan jag bara säga att jag nämner inga namn!)

/Magdalena

Tjugonde mars

Helt sjukt vad tiden går fort. Vi har snart bott här i fem månader, FEM hela månader. Helt sjukt.
Idag var våren på besök, så Marielle och jag tog oss ut en sväng i det fina vädret. Satte oss mot en vägg och bara njöt av solen. Åt lite frukt och sen köpte vi oss en varsin milkshake. Mötte sedan upp Maria som agerade lite fotograf och sen gick vi hem. Städades även i lägenheten, så nu vågar vi äntligen bjuda hem folk igen. Vid sju drog vi oss mot gymmet för att träna, men då hade dom precis stängt, så Marielle och jag körde lite gympa här hemma istället. Blev helt slut efter vårat pass! Men nu är det dags för sängen, för imorgon ringer mobilen vid kl sex och sen är det jobb som gäller. Måndag till fredag är det jobb för både Marielle och mig, men nästa helg har vi ledigt. Yäy!








(det är INTE okej att röka)


Hoppas att ni andra också haft en fin söndag!
/Magdalena

Vi kallar det en "dagens"



Mer uppdatering om våran söndag kommer senare!
/Magdalena

Lucky Stroke

Igår blev det jobb till kvällen, kände mig ganska död när jag kom innanför lägenhetsdörren här hemma ska jag säga. Men det var bara att svira om för att senare möta Petra. Blev att vi gick till Nasjonal Jazzscene för att se när Lucky stroke spelade sitt nya album & även ta sig ett glas. Trevligt!
Idag blir det troligtvis att gå ut i det fina vädret samt lite träning. Helt okej söndag enligt mig!



/Marielle


Fri som en fågel

Idag har jag haft en sån där härlig dag som man kan ha ibland. Eftersom jag var ledig kunde jag sova länge. Sen var det inget hets att åka på jobb, utan jag kunde sitta och äta min frukost i lugn och ro för att senare umgås med min sambo Maria. Vi gick ner till Aker Brygge här i Oslo där vi åt lite mat och glass. Sen satt vi i solen och bara njöt. Vädret var på topp så man kunde ju inte bli annat än glad! Mina nya vårskor fick jag även chansen att inviga idag. Inte fel. Vi hann även med att kolla lite i affärer och gå till Operahuset här.
Men nu ska jag snart lägga mig så jag orkar gå upp för att jobba imorn. Ha det fint gott folk!

/Marielle

Get on your knees and pray


H&M

Var ett tag sen man uppdaterade, men har helt enkelt inte haft nån lust.
Menmen, de senaste dagarna har bestått av jobb i princip. Och när man jobbar 6 dagar i veckan blir man lite sliten. Har även gått & blivit lite förkyld, och det tackar jag så hjärligt barnen på dagiset för.

Igår var jag i alla fall bara hemma och myste framför melodifestivalen med lite god mat, kladdkaka & mango. Såna dagar behövs verkligen ibland. Bara vara utan att tänka på en massa annat.
Tänkte ha en sån dag idag också. Och hade hoppats att det skulle vara sol ute när jag vaknade så man kunde gå ut & njuta lite, men ikke da. Nei nei, jeg syns det var litt kjedeligt jeg. Tråkigt alltså.
Men nu tänkte jag snart knalla mig uppåt från sängen för att äta lite frukost. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Roligare än så blev inte det här inlägget. Haha

/Marielle

 


Packar min väska

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, igen. Men både Marielle och jag har som sagt jobbat hela veckan. Man blir ganska trött och sliten av allt jobbande. Haha. Imorgon ska jag gå upp klockan fem. Fattar inte hur jag kommer orka.. Ska alltså jobba 7-14 och sedan åker jag hem, hämtar väskorna och sedan direkt till tåget som ska ta mig hem till Sverige. Blir en kort visit, lördagnatt till tisdag stannar jag. Får se om jag gör någon uppdatering när jag är hemma, annars får vi tjata på Marielle att hon får hålla bloggen uppdaterad under tiden!



Jag är mycket gladare nu än vad jag ser ut på bilden ovan..
Ha det bra! / Magdalena

Weekend

Dålig uppdatering här.. Det ska det bli ändring på! Kanske inte veckan som kommer nu dock. Både Marielle och jag ska jobba måndag till lördag. Tänkte i alla fall lägga ut lite bilder så ni får se vad vi gjort under helgen!



Var hemma hos den här födelsedagstjejen i lördags och firade henne med en massa härligt folk!



Marielles och min present till Deqa. Massa mumsiga chokladkakor, vilken fantasi vi har!



Massa mys med söta Louise!



Temat på festen var "is". Älskade deras sminkningar!



Marielle och jag åkte till Holmenkollen eftersom det var sista dagen på skidvm:et. 



Vi kom dock lite sent, så vi mötte alla tusentals människor som skulle dra därifrån. Blev att vi gick mot strömmen..



Otroligt mycket folk som skulle åka tunnelbanan hem. Marielle och jag gick dock vilse, så efter några timmar hittade vi en buss som tog oss hem. Resan tog dock runt en timme..



Passade på att äta vår matsäck när vi väntade på bussen. Kakor och frukt. Otroligt fint!



Missade visst prisutdelningen, men fick oss en fin promenad på carl johan i alla fall. (som att vi inte hade gått tillräckligt under dagen..)

/Magdalena

Hello

Marielle här som skriver en liten update för en gångs skull. Har som sagt varit hemma i Sverige några dagar, kom tillbaka till Oslo i måndags. Det var otroligt härligt att komma hem o träffa familjen och även många kompisar. Sånt uppskattas rejält! Hann bl.a. med att åka till Emilia med Veronica och Malin för lite myskväll, fika med Hajdi, filmmys med Cecilia och även träffa mamma, pappa och syster. 

Annars har det blivit väldigt mycket jobb den här veckan, och kommer även bli så nästa vecka. Jobbade sent idag, och ska även jobba imorgon. Men efter jobbet blir det födelsedagskalas för Deqa. Kommer bli kul! På söndag hoppas jag på att åka upp till Holmenkollen, har inte varit där än.. Men har i alla fall hunnit med att se prisutdelning här i Oslo centrum med Julius. Skoj! 
Men nu blir det att tänka på refrängen eftersom man ska upp ganska tidigt imorgon. Ha det bra gott folk!  


RSS 2.0