the lazy song

Var lite deppig när jag skrev förra inlägget, så därför bjuder jag på kanske världens bästa video!



Sacroilit

Där har ni namnet på min värsta ovän, min diagnos. Just nu vet jag inte vad jag ska ta mig till, och så känner jag ganska ofta. Det jag kan göra för att lindra smärtan (och endast lindra, inte få bort..) är att äta vissa värktabletter och träna. Då är min fråga, hur tusan ska jag kunna träna när jag knappt ens kan gå eller stödja mig på benet? Jag blir galen. Det första jag ska göra när jag kommer till Sverige igen är att snacka med min läkare. Jag vill verkligen inte ha det så här. Efter fyra år får det faktiskt vara nog!

/Magdalena

Helt okej lördagskväll



Eftersom det blev fullt ös igår tänkte jag spendera min lördagskväll såhär framför en bra film. Jag klagar inte alls. Hoppas ni får en trevlig kväll gott folk!

/Marielle

Jag vet hur du ser ut i inga kläder

Igår blev det partajande på kvällskvisten efter en otroligt hektisk jobbdag. Stina från mitt jobb och hennes kompisar skulle ha "Cocktailfest/födelsedagsfest", så det var väl självklart att jag skulle komma på det. Eftersom det var cocktailtema så var alla fint uppklädda med klänningar och kostymer :) Jag tycker allt att man borde ha såna teman oftare! Min sambo Maria kom även förbi lite senare och joinade oss. Trevligt! Kan väl bara sammanfatta kvällen med ett namn: urballad! Dock så knäpptes inte så många bilder med min kamera, men här har vi några på oss tre i alla fall.
 

Stina & jag

Maria, Stina & en naken Marielle ;)  


/Marielle

Makeup-utbildning?

Som de flesta kanske vet i nu läget så ska jag flytta hem till Sverige igen om inte allt för lång tid. Jag måste börja planera vad jag ska göra efter att jag flyttat tillbaka, och det är där det blir lite jobbigt. Under min första månad i Sverige ska jag i alla fall jobba på Bönnergårdens café, så där får ni spendera era dagar under juni/juli. Men efter det är det helt blankt. Min hjärna står still. Vill göra så himla mycket, men måste ju få ihop allt också.. Har länge funderat på att gå en makeup-utbildning, och har nu hittat en som inte är allt för dyr, vilket skulle passa mig fint. Den innehåller tre intensiv-dagar och därefter distans-plugg med en massa övningar man ska göra under fyra månader. Finns en i Linköping som ska vara i september i år, och jag funderar på att boka den. Men har lite beslutsångest. Borde boka så snart som möjligt, då det inte finns så många platser.. Vad tycker ni??



/Magdalena

Jordgubbssmoothie

Ja, stämmer väl det Marielle skrev. Ibland är vi bra dåliga på att uppdatera här i bloggen, men så blir det när man inte riktigt har tid. Mamma var här från förra fredagen tills i måndags. Vi hade det jättemysigt tillsammans och hann med både det ena och det andra. Kollade runt på massa saker här i Oslo, åt på fin restaurang, fikade hos Marielle, shoppade lite smått och lite till. Saknar henne redan. Fotade lite med min mobilkamera under helgen, men tyvärr så har inte dom bilderna så bra kvalité så det blir inga roliga bilder här dessverre.

Gick i alla fall en promenad nyss och köpte mig en smoothie också. Otroligt gott må jag säga!



/Magdalena

Dunkande hjärtan klockan kvart över fem

Lite klent med uppdateringar här ser jag. Det känns som att det enda jag gör är att jobba ibland. Jobbade hela helgen, så man var ju lite småsliten efter det. Men på lördagkvällen träffade jag några från jobbet, blev lite häng i en park, och senare gick vi ut och satte oss på ett ställe här i Oslo. Mysigt! Sen har det blivit lite träning och så mellan arbetspassen. Det är härligt det!
Sen vill jag bara säga att jag älskar trevliga kunder. Dom kan verkligen göra min dag, och när jag tänker efter så går jag glad från jobbet varje dag tack vare alla dessa trevliga kunder och även tack vare mina härliga arbetskamrater! Grymma ju!


Stian & jag på The sense

Fina Fredrik från jobbet. Och checka in tavlan i bakgrunden. haha!

/Marielle

Healthy



Idag har jag varit ledig från jobbet, riktigt skönt! Dock så har jag varit otroligt seg idag, fick besök av Julius och vi satt uppe ett bra tag innan det var dags att gå och lägga sig. Så fick bli en powernap i soffan idag. Sen har det varit ganska lugnt, var hos min bank för att lämna in lite papper, gick runt på stan och så har det blivit en långpromenad i solskenet. Gällande rubriken så försöker jag vara lite nyttig, och det går faktiskt ganska bra. Tränar och promenerar och försöker äta nyttigt. Så får vi hoppas att det håller i sig.
Men nu tänkte jag städa lite smått här för imorgon får vi besök av Magdas mamma. Trevligt!

/Marielle

Syttende mai

Här får ni vår allra första, och kanske även sista, videoblogginlägg! Se och njut.


Besök

Från torsdag-söndag har jag haft besök av min mamma och syster här i Oslo och vi har haft jättehärliga dagar!  
På fredagen gick vi runt i hela Oslo kändes det som, men vi kände att det var bäst att passa på eftersom det var så bra väder. Så jag visade lite sevärdheter och liknande. På lördagen gick vi också runt en del, bl.a. till mitt jobb och Oslos största park. Sen åt vi på restaurang på kvällen. Vi såg även på Eurovision på kvällskvisten, och det var ju lite synd att Sverige halkade ner till en tredjeplats. Men man ska väl vara nöjd ändå :)
Idag har det spöregnat hela dagen i princip så det var ingen idé att hitta på någonting ute. Så vi var mest inne och tog det lugnt innan det var dags för mamma och syster att åka tillbaka till Sverige igen. Det var väl ganska förkortat vad vi har hunnit med att göra när de har varit här.  


I Vigelandsparken

Fanns massa konstiga statyer i den parken. Haha

Fin syster nere vid Aker Brygge


Söta mamma



"Kolla det står Brilleland, vad kuuul" Haha.


Mitt jobb :)

Åt sallad i en park

Haha, var bara tvungen att ta kort när Sverige låg högst upp. Syns ganska dåligt, men det står allt Sweden där uppe

/Marielle

Spritt språngande galen

Idag är det söndag. En regnig söndag. Marielles mor och syster har nyligen lämnat oss, och nu sitter vi här ensamma kvar. Jag tog mig ett ordentligt träningspass på gymmet förut under ca en timme och tjugo minuter. Helt slut blev jag, men skönt kändes det.

Tänkte bara skriva och berätta för er som missat det att jag har sagt upp mig från jobbet nu, så den 11-12e juni blir det flytt hem till Sverige igen. Känns både kul men jobbigt på något sätt. Jaja. Nu ska jag se till att min sista tid här blir superbra!




/Magdalena

Några fina dagar med dig

Min fina pojkvän kom hit i söndags och stannade här tills tidigare idag. Det var alldeles underbart att ha honom här. Vi hann med att gå lite promenader i det fina vädret, åka färga ut till en mysig liten ö, käka på ikea efter att robie hade kollat in mitt jobb, hälsa på marielle på hennes jobb, och mycket mer. Känns lite jobbigt att han har åkt hem nu, men det får man ta. Om lite mer än en vecka kommer ju min fina mamma hit istället, så jag har i alla fall något kul att se fram emot!


Jag älskar dig /Magdalena

kvällens grillning

Ikväll blev det grillning för mig och Marielle. Gick inte så bra dock, då vi saknade lite delar till vår nyinköpta grill, och att det tog hundra år innan kolen tog eld, men till sist så gick det. Gott blev det i alla fall, och det var otroligt mysigt och näst intill romantiskt när vi satt där på en filt i en park och åt.







/Magdalena

Work it

Sitter och kollar på gamla bilder. Detta ger mig ångest, en väldigt stor ångest. Tittar på kroppen då, och tittar på kroppen nu. Sen jag flyttade till Norge har det bara gått utför. Borde man inte gå ner i vikt när man bor hemifrån eller? Nej tydligen inte. Så nu tänkte jag ge mig ut en sväng och bränna lite fett. Får bli en powerwalk med bra musik i öronen innan det är dags för jobb. 
Ha en fin dag gott folk! 


Här har vi bra musik att gå till

/Marielle


Kaboom!

Hej! Det var länge sen man uppdaterade här i bloggen. Får ursäkta. Men annars har jag hunnit vara hemma i Sverige och blivit firad och umgåtts med fina vänner, varit på systembolaget för första gången, umgåtts med familjen, och bara njutit när jag var hemma. I Oslo har dagarna bestått av jobb och så har vi även haft besök av Emilia och Malin från Sverige. Var jättehärligt att träffa dom lite :) Så slänger in lite bilder från en solig dag när de var här.










/Marielle


so this is how it goes

Jag är trött, men imorgon får jag mig en liten sovmorgon vilket känns helt ok! Här får ni en dålig bild på mig med min nyinköpta jeansjacka för strax under den norska tvåhundralappen.



/Magdalena

party all night long

Fina Finspångstjejerna är på besök hos oss nu, vilket dom varit sen i fredags. Jag jobbade både fredagen och lördagen, och var inte hemma fören klockan nio på lördagskvällen, men efter jobbet blev det lite party. Här får ni lite bilder, och så får Marielle göra något mer inlägg senare.

















/Magdalena

RSS 2.0